AMSTERDAM – Online supermarkt Picnic gaat na een succesvolle pilot in Utrecht, Ede en Veenendaal nu ook in andere steden op zondag de boodschappen bezorgen.

Picnic gaat ook op zondag bezorgen

Het bedrijf is naar eigen zeggen de enige supermarkt in Nederland die zeven dagen per week de boodschappen gratis thuisbrengt. Naast de steden die meededen aan de proef kunnen inwoners van Utrecht, Zoetermeer, Den Haag, Delft, Leiden en Almere vanaf nu zeven dag per week de boodschappen laten bezorgen. De overige steden waar Picnic actief is volgen op korte termijn.

Fijn

‘Tijdens de pilot werd al snel duidelijk dat klanten bezorging op zondag heel fijn vinden’, zegt mede-oprichter Michiel Muller in een toelichting op het besluit.  ‘Ze kunnen op die manier aan de nieuwe week beginnen met de weekboodschappen al in huis.’ Ook op zondag komt de bezorger op een vast tijdstip langs, in een tijdslot van twintig minuten. Bovendien kan de klant in de app op de minuut nauwkeurig zien waar de bezorger op dat moment is. Klanten kunnen zaterdag tot 22.00 uur bestellen.

100.000e klant

Picnic schreef vorige maand de 100.000e klant in en is inmiddels actief in veertig steden. Als onderdeel van de landelijke uitrol komen daar maandelijks nieuwe steden bij. Zo gaat de online supermarkt half mei van start in Tilburg en Breda. Kort daarvoor opent in Eindhoven het vierde distributiecentrum, van waaruit de steden in Noord-Brabant beleverd worden. Het aantal elektrische wagentjes waarmee bezorgd word steeg naar 418. Picnic heeft zo’n 1900 mensen in dienst, waaronder ruim 800 bezorgers.

Bron: Distrifood.nl

Deel dit op: